Dr. Szőnyi Dóra

Dr. Farkas Dávid

Dr. Csiki Ildikó

Hitvallás:

Mint fogalmaz, a fogszabályzást egyértelműen „rá szabták”, számára ez inkább hivatás és hobbi, mintsem munka, ahol az állandóan magas színvonalon tartott szaktudás mellett elengedhetetlen a manualitás, a kreativitás, a precizitás, sőt némi műszaki rálátás sem árt.

Az orvos és a páciens közötti személyes kapcsolat rendkívül erős tényező egy-egy fogszabályzó kezelés során; a megfelelő kommunikáció, a nyitottság és az empátia elengedhetetlen a bizalmi kapcsolat kialakításához, ami viszont a siker egyik komoly feltétele. Elismeri, hogy a fogászat sok más területével ellentétben a fogszabályzó orvosok annyival könnyebb helyzetben vannak, hogy nekik kevésbé kell a félelem leküzdésére figyelniük, az ő esetükben sokkal inkább a kölcsönös bizalom kialakítása alapvető fontosságú.

Szakmai fejlődés:

A fogorvoslás világában tapasztalható dinamikus fejlődések követéséhez a hazai és nemzetközi továbbképzéseken, kongresszusokon való rendszeres részvétel elengedhetetlen, és dr. Csiki is ezt az elvet vallja: szerinte alapvető a folyamatos tanulás, fejlődés, hiszen csak megfelelő szakmai ismeretek és tapasztalat birtokában tudja megalapozottan letenni szavazatát bizonyos kezelési elvek, alkalmazott rendszerek mellett.

Hobbi:

A szakmai és a családi élet mellett a szabadidő elméleti fogalommá zsugorodott az életében. A kreatív tevékenységek mellet legszívesebben a nyelvtanulásra, utazásra fordít időt. Több sportot űz, de a futás az igazi szerelem.

Szakmai tevékenység:

1998 – 1999 TDK részvétel

1999 – 2005 SOTE Doktori Iskola hallgatója a Fogorvostudományi kutatások c. programban

2004 – 2008 részvétel a III. éves fogorvostan-hallgatók Preventív fogászat c. tantárgyának gyakorlati oktatásában, magyar és angol nyelven

2003 óta: Európai és nemzetközi kongresszusok rendszeres résztvevője, fogszabályzó társaságok aktív tagja (World Federation of Orthodontics, European Orthodontic Society,  Swedish Orthodontic Society)

Alkalmazott technikák:

2002 – Alexander discipline

2005 – Damon (önligírozó) technika

2015 – Invisalign® – aligner technika

2016 – Win Lingual System

 

Éld át velünk a gyors és kényelmes fogszabályozás élményét! Fogszabályozás akciónk keretében

most MINDEN FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉKRE 20% KEDVEZMÉNYT adunk!

És ez még nem minden: a remek ár mellett ingyenes konzultációval és egyéb ajándékokkal kedveskedünk, sőt,

ha igényled, bevezetünk a mai csúcstechnológia adta előnyök világába.

Madenta fogszabályozás akció

Dr. László Zsuzsa

Hitvallás

A fogorvoslásban azt szereti igazán, hogy kiélheti manualitását. Határozott, kitartó, lelkiismeretes jellemnek tartja magát, olyannak, aki számára fontos, hogy mindig a legjobb tudásának megfelelően dolgozzon. Nem köt kompromisszumokat, csakis a legoptimálisabb eredményt fogadja el. Erőssége, hogy laza, mosolygós hozzáállásával hamar megteremti a rendelőben a kötetlen légkört, ami oldja a páciens szorongását, így a betegek szívesen térnek vissza hozzá. A bizalommal teli légkörhöz az is hozzájárul, hogy mindig szem előtt tartja a megfelelő tájékoztatást, mely kellő mennyiségű és minőségű, a páciensek számára is érthető információt biztosít. Véleménye szerint mindez nélkülözhetetlen a szakmai korrektséghez.

Szakmai fejlődés

A szájsebészeten belül kiemelt érdeklődést mutat az implantológia, ezen belül a forradalmi All-ON-4 eljárás, valamint a bölcsességfogak kezelése iránt, így ezekkel a területekkel foglalkozik behatóbban.

Hobbi

Rendkívül fontosak számára az emberi kapcsolatok, így szabadidejét legszívesebben családjával, barátaival tölti. Imád sütni-főzni, és ha teheti, hetente többször a testmozgásra is szán időt.

Dr. Uzonyi Diána

Hitvallás

Gyermekkorától kezdve fogorvos szeretett volna lenni. Számára a fogorvosi látogatások cseppet sem voltak félelmetesek, mindig szívesen ment a rendelőbe. Szakterülete a fogászati implantátumok beültetése, illetve szájsebészeti kisműtétek. Ezen felül részt vesz az általános fogászati ellátásban, fogpótlások készítésében és a konzerváló fogászati kezelésekben is. Páciensei megbíznak benne, számára a legnagyobb elismerés, ha látja, hogy a betegek elégedettek az eredménnyel és jól érzik magukat a fogorvosi székben. Türelmes, kitartó jellemnek tartja magát, legfőbb erényének lelkiismeretességét tartja.

Szakmai fejlődés

Kiemelt érdeklődést mutat a fogászati implantátumok területén bevezetett technológiai újítások iránt, ezért előszeretettel vesz részt továbbképzéseken.

Hobbi

Szabadidejét legszívesebben filmnézéssel és olvasással tölti. Mint a Madentában sokan, mostanában ő is a futás rajongója, amikor csak teheti, kimegy kocogni a szabad levegőre.

Dr. Szerényi Mária

Hitvallása

Dr. Szerényi Mária szerint a legfontosabb, hogy a különböző korosztályú gyerekekhez eltérő módon kell közelíteni a fogászati kezelés során. A gyerekek esetében a szorongás enyhítésének leghatékonyabb módja a folyamatos kommunikáció: a doktornő igyekszik a kicsik számára is érthető és megnyugtató módon fogalmazni a fogászati kezelés menetéről. Hitvallása, hogy nem csupán szakmailag kell a betegeket megfelelően ellátni, hanem humánus, empatikus odafordulást is igényelnek. Türelmes jellemnek tartja magát, akihez bármikor fordulhatnak páciensei, ha tanácsra van szükségük. Büszke arra, hogy visszatérő betegei közül sokan még gyerekként kezdtek el hozzá járni, és felnőttként is nála kezeltetik magukat.

Szakmai fejlődés

Az implantológián kívül gyakorlatilag minden fogászati szakterületbe belekóstolhatott munkája során, így szakmai szempontból nincs benne hiányérzet. Ennek ellenére természetesen folyamatosan részt vesz továbbképzéseken, hiszen fontosnak tartja, hogy fogszakorvosként naprakész legyen a legújabb eljárásokat és technikai újdonságokat illetően.

Hobbi

Dr. Szerényi Mária rajong az olvasásért. Szabadidejét legszívesebben egy jó könyv társaságában tölti, ami mindig segíti a kikapcsolódásban egy fárasztó munkanap után.

Dr. Kis Réka

 

Hitvallás

Szakterülete a fogágybetegségek, mely népbetegség, csakúgy, mint a fogszuvasodás. Mint mondja, a betegség sajnos nehezen detektálható, mert az első tünetek (vérző íny, meglazult fogak) már előrehaladott állapotot jeleznek. A közhiedelemmel ellentétben persze ez a betegség is gyógyítható, de a gyógyítás menete lassú folyamat, mely kitartást igényel. Dr. Kis Réka szerint a hangsúly minden esetben a prevención van, hiszen a helyes szájápolás elengedhetetlen a megelőzéshez és a helyreállított állapot fenntartásához.
Dr. Kis Rékát a gyógyítás szeretete motiválja, emellett jó érzéssel tölti el, hogy munkája során kézügyességét, illetve problémamegoldó képességét is kamatoztatni tudja. Elégedettséggel tölti el, ha látja páciensei állapotában a pozitív irányú változást. Azt vallja, hogy „ami a laikusnak ránézésre jónak/szépnek tűnik, az általában jól is funkcionál”. Mindig precizitásra törekszik, kitartó, türelmes jellemnek tarja magát, olyannak, aki nem köt kompromisszumot. Nyitott az innovatív megoldásokra, de egyúttal kellő kritikával is szemléli ezeket.

Szakmai fejlődés

A jövőben szeretne többet foglalkozni az esztétikai fogászattal, azon belül a protetikával, illetve az esztétikus fogpótlásokkal. Úgy gondolja, hogy a szép fogazat rendkívül jó hatással van az önbizalomra, erőt és egészséget is sugall, ezért az élet minden területén előnyünkre válhat.

Hobbi

Bár szabadidőből kevés jut neki a széles pácienskör mellett, ha teheti a vízisportoknak hódol, fut és persze vásárol, mint minden esztétikumot fontosnak tartó, igazi nő!

 

Dr. Marton Zsuzsanna

Hitvallás

A fogszabályzás legfőbb szépségének a pontosságot és a precizitást tartja, és azt, hogy segíthet az embereken visszaszerezni önbizalmukat. Szerinte a fogszabályzás egy hosszadalmas folyamat, amely az orvos és a betegek részéről egyaránt türelmet és kitartást igényel. Éppen ezért Dr. Marton igyekszik mindig megértéssel fordulni a páciensek felé, célja, hogy a kezelések során szakmailag valamint emberileg is a maximumot nyújtsa.

Hobbi

Dr. Marton Zsuzsanna szabadidejét legszívesebben sportolással tölti. Nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, így gyakran jár kerékpározni, úszni, illetve futni, emellett ha ideje engedi, énekléssel foglalkozik.

Szeretne még többet megtudni a fogszabályozásról? Most összegyűjtöttük minden cikkünket a témával kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb információ birtokába juthasson! Kattintson ide!

 

Éld át velünk a gyors és kényelmes fogszabályozás élményét! Fogszabályozás akciónk keretében

most MINDEN FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉKRE 20% KEDVEZMÉNYT adunk!

És ez még nem minden: a remek ár mellett ingyenes konzultációval és egyéb ajándékokkal kedveskedünk, sőt,

ha igényled, bevezetünk a mai csúcstechnológia adta előnyök világába.

Madenta fogszabályozás akció

Dr. Dorka Tímea

 

Elsődleges szempontja, hogy fájdalommentes, precíz ellátásban részesítse betegeit. Egy fogászati ellátás nem kell, hogy fájjon – mondja. Minden esetben – akár egy fogtömésről, akár komolyabb fogpótlásról van szó – arra törekszik, hogy a végeredmény esztétikus és természetes hatású legyen. Munkájában kulcsfontosságúnak tartja orvos és páciens együttműködését, a megfelelő kommunikációt. Fontos számára, hogy betegei bizalommal üljenek a fogorvosi székbe.

Dr. Dorka, mint az életrevaló emberek általában, nem probléma-, hanem megoldásorientált. Észreveszi a problémát, de nem akad fönn rajta. „Megoldjuk.” – mondja. Nem nagyon ismer lehetetlent. Ezt a mentalitást, valamint az emberközpontú hozzáállást Amerikából hozta magával. Ahogy a maximalizmust is: csak a legjobb eredménnyel éri be. „A legfőbb visszaigazolás a boldog páciens.” – vallja. Empátiája hozzásegíti ahhoz, hogy pontosan értse, mit érez a páciens akkor, amikor olyan fogsort, vagyis olyan mosolyt kap, amilyen azelőtt talán sosem volt neki.

Szakmáját szenvedélyesen szereti, a munka kitölti élete nagy részét. A mai napig havi két hetet Angliában rendel, de ezt a vándoréletet sem bánja, sőt, jól viseli, mert a munkáját örömforrásnak, kihívásnak tekinti, nem nyűgnek vagy szükségszerű rossznak.

Szakmai fejlődés

Minden területen naprakészen tartja a tudását, de a szájsebészeti kezelések világa az, amiben még kifejezetten sokat szeretne fejlődni. Tudatosan keresi az új kihívásokat.

Hobbi

Dr. Dorka Tímea kevéske szabadidejében, amikor csak teheti, utazik. Imád nagyvárosokban céltalanul mászkálni, átvenni a hely ritmusát, hangulatát. Thaiföldre, a Bahamákra, Dél-Amerikába vágyik. Szabad estéin szívesen hallgat zenét vagy megy el egy zenei eseményre. Mindenevő, operaelőadás és rock koncert egyaránt jöhet!

Dr. Láda Erika

Hitvallás

A fogászat területén sikerült megtalálnia azt a hivatást, melyben egyaránt ötvöződik a gyógyítás és az alkotás öröme. Számára a legfontosabb, hogy a betegei bizalommal térjenek vissza hozzá és minden alkalommal mosollyal távozzanak. A gyors, precíz és gördülékeny munkát egy nagyszerű csapat segíti, melynek tagjaként – saját bevallása szerint – öröm dolgozni. Munkája során fontosnak tartja, hogy megismerje leendő pácienseit, hiszen véleménye szerint kölcsönös bizalom és összhang nélkül nem jöhet létre tökéletes eredmény. Boldoggá teszi, mikor egy eleinte szorongó páciens pár alkalom után már teljes magabiztossággal jön el a kezelésre. Orvosként hisz abban, hogy ha időt fordít rá, hogy elmagyarázza, mit miért csinál, az elért eredmények is látványosabbak és örömtelibbek lesznek.

Szakmai fejlődés

Dr. Láda Erika kiemelt érdeklődést mutat a mosolytervezés iránt és szeretne a jövőben széleskörű tapasztalatot szerezni ezen a területen. Úgy gondolja, hogy ezzel a módszerrel el lehet érni, hogy az elkészült fogpótlások nemcsak kifogástalan funkcióval és minőséggel rendelkezzenek, de tökéletesen harmonizáljanak a páciens arcával és személyiségével is.

Hobbi

Dr. Láda Erika több éve dolgozik önkéntesként a Vakvezető Kutyaiskolában, azzal a szándékkal, hogy a látássérültek mielőbb segítőkutyához jussanak: két hónapos koruktól egy éves korukig neveli a vakvezető „ebpalántákat” és adja meg nekik a szükséges alapozást a majdani kiképzéshez. Mindemellett szeret túrázni és utazni. Vágya, hogy a világ eldugott pontjain ismerkedjen kultúrával és gasztronómiával.