Láthatatlan fogszabályozó – látványos eredmény

Címkék: , , , , ,

Sokan hallottak már az úgynevezett láthatatlan fogszabályozókról, de a közvélekedés szerint ezek csak kevesek számára elérhetőek borsos áruk miatt. Dr. Marton Zsuzsanna fogszabályozó szakorvossal a tévhiteket igyekszünk lerombolni. A CLEAR ALIGNER ugyanis kisebb esztétikai fogszabályozás esetén tökéletes árérték arányú és gyors megoldásnak számít.

CLEAR ALIGNER

A CLEAR ALIGNER néven futó, kivehető sínes láthatatlan fogszabályozó készülék ma már széles körben elterjedt, Magyarországon is egyre gyakoribb használata. Igaz ugyan, hogy egyelőre nem lehet a rögzített fogszabályzók teljes jogú konkurenciájának tekinteni a CLEAR ALIGNERt, ám a megfelelő indikációban használva ütős kártyája a fogszabályozó eszközök paklijának.

 

A mosoly tökéletesítése

“A CLEAR ALIGNERt kifejezetten a kusza első fogak esetén ajánlom. Tökéletes megoldás lehet ugyanis a front fogak torlódásának orvoslására, feltéve, hogy komolyabb harapási rendellenességgel nincs dolgunk. Főként a felnőtt korosztály számára praktikus fogszabályozó rendszer, alig észrevehető és egyszerűen kivehető, ami megkönnyíti a szájhigiéné fenntartását.” – mondja dr. Marton Zsuzsanna, a Madenta szakorvosa. Olyan esetekben is sokat segít, ha korábban már viseltünk kivehető vagy rögzített fogszabályzót, és az idő múlásával az elülső fogaink enyhe visszarendeződése érzékelhető.

Ha gyerekkorban hordott fogszabályzónk kényelmetlen viselet volt, ezért a készüléket sutba vágva abbahagytuk a kezelést, nehéz lehet felnőttként újrakezdeni. A CLEAR ALIGNER azonban a korábban használt eszközöknél kényelmesebb, egyszerűbb, és valóban szinte láthatatlanul bújik meg a szájban. Remek megoldás lehet a CLEAR ALIGNER mindazok számára is, akik fémallergia miatt keresnek alternatív fogszabályozási módszert fogaik kisebb problémáira.

Személyre szóló, komfortos szabályozás

Bár elsőre – hasonlóan bármely más fogszabályozó készülékhez – kellemetlen lehet a CLEAR ALIGNER viselése is, ám hamar megszokható, és némi gyakorlás után a beszédet is csak kismértékben zavarja. A készülék sínjeinek elkészítéséhez a fogazatról lenyomatot vesz a szakember, majd lenyomatvételt követően általában 2-3 nappal később már el is készülnek az átlátszó sínek. A készülék tökéletes pontossággal tud illeszkedni a fogakra, mivel speciális fogtechnikai módszerrel készül a lenyomat alapján, így előre modellezhetőek azok a fogmozgások.

 

A páciens minden hónapban 3 sínt kap kézhez, melyeket ő maga cserél – a megbeszélt rend szerint – a következő mintavételig. Átlagos esetben 3-6 ilyen, mintavétellel járó alkalomra van szükség a kezelés folyamán. A mintavételkor minden, a hordással kapcsolatos információt megosztunk páciensünkkel, a fogak és a készülék tisztításától kezdve a szájba helyezés mikéntjéig.

 

Gyors eredmény a becsületes viselőnek

“Van, akit elrettent, hogy a CLEAR ALIGNERt gyakorlatilag egész nap, de legalább napi 20 órában szükséges hordani. Csupán az evés idejére vehetjük ki a szánkból a készüléket. Ezzel együtt érdemes türelmesnek lenni, mivel a CLEAR ALIGNER segítségével a fogszabályozás akár fél év alatt is sikeresen befejeződik” – magyarázza a doktornő. Természetesen egyéni eltérések lehetnek, hosszabb ideig is eltarthat a szabályozás, de a készülék esztétikus megjelenése és az szokványos fogszabályzókhoz képest könnyebb viselet miatt mindenképpen megéri belevágni.

A CLEAR ALIGNER esetében pontosabban megbecsülhető a kezelési idő hossza, ami jobban motiválja a pácienseket a gondos, lelkiismeretes viselésre. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy aki a CLEAR ALIGNERt az előírtnál kevesebb ideig tartja a szájában, az nem számíthat gyors, látványos javulásra. Ezért fontos, hogy csak olyan páciensnek ajánljuk jó szívvel a CLEAR ALIGNERt, aki valóban elkötelezett a kezelés iránt.

Szeretnél még többet megtudni a fogszabályozásról? Most összegyűjtöttük minden cikkünket a témával kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb információ birtokába juthass! Kattints ide!