Nyitva tartás: H-P: 8:00 - 21:00
Szo: 8:00- 18:00
V: Zárva

Bejelentkezés

Nyitva tartás: H-P: 8:00 - 21:00
Szo: 8:00- 18:00
V: Zárva

Bejelentkezés
Prevenció

Fogaink tisztítása szükséges, de sokszor nem elegendő. A prevenció része a rendszeres szűrés és a tanácsadásokon való részvétel! Jöjjön el rendelőnkbe, és védje fogait hosszú távon!

Bejelentkezés

Kezelés

Orvosaink

Zsiga Mónika

Zsiga Mónika
Rendelési idő
KezelésÁrak
Szájhigiéniás szaktanácsadás (instruálás, motiválás)6 500 HUF
Ózonkezelés - 1 fog5 000 HUF
Ózonkezelés - teljes száj16 000 HUF
Barázdazárás8 - 12 000 HUF
DIAGNOdent lézeres vizsgálat7 000 HUF

Jó tudni

  • Fogainknak az alábbi vitaminokra van szüksége: D-, A-, C- és B-vitamin.
  • A szénhidrátok ártanak fogainknak.
  • A fogainknak az alábbi ásványi anyagokra van szüksége: Ca, P, F, Mg, Mo.
  • A prevenció lényege – nevéből kiindulva – a megelőzés. Cél, hogy szájüregünk minél egészségesebb és higiénikusabb legyen. A fogászati prevenciónak négy alapja van: az egészséges táplálkozás, a helyes táplálkozás, a barázdazárás és a rendszeres szűrés.

  • A fehérjék és vitaminok táplálják, míg a répacukor és fehér péksütemények ártanak fogainknak. Azonban a helyes táplálkozás már magzatkorban meghatározó: a kismama feladata, hogy olyan tápanyagokat vigyen be a szervezetébe, melyek a magzat fejlődését segítik. Ezt követően a kisbabák számára főképp anyatejet javaslunk, hiszen ebben van a legtöbb tápanyag, amelyre a csecsemőnek szüksége van. A cseperedő apróságokat pedig már egész kicsi korukban az egészséges étrendre kell szoktatni.

  • A barázdazárás elvégzése ajánlott már gyermekkorban, megelőzés céljából. A rágófogak felülete egyenetlen, barázdákkal tagolt, melyekben gyakran alakul ki szuvasodás a nehezebb tisztíthatóság miatt. Ez az egyszerű és fájdalommentes kezelés segít csökkenteni a fogak romlásának esélyét.

  • Évente minimum kétszer ajánlott fogorvoshoz kivizsgálásra járni, ahol a legmodernebb, legkorszerűbb eszközök segítségével könnyedén észrevehetők a legapróbb sérülések, kezelésre váró területek.

Ne maradjon le a
Madenta akciókról!

Visszahívást kérek!

Navigate top