Ózonfogászat gyerekeknek

Az ózonfogászat során a fogszuvasodást okozó baktériumokat úgy pusztítjuk el, hogy nem távolítunk el feleslegesen ehhez fogszövetet, azaz nem fúrunk, hanem az ózonnal tesszük őket ártalmatlanná. Az ózonkezelés segítségével a fogak apró repedéseiben lévő baktériumok is elpusztíthatók!

Hogyan működik az ózonkezelés?

ozonAz ózonnal történő oxidálási kezeléssel szemben a baktériumok és mikroorganizmusok nem képesek immunitást kialakítani. A behatás alatt a szuvas területen a baktériumok 99,9%-a elpusztul. Ha szuvasodás áll fenn, és Önnek tömésre van szüksége, a fúrás után alkalmazott ózonkezelés csökkenti a másodlagos szuvasodás kialakulásának lehetőségét.

Az ózonfogászat során használt eszközt úgy alakították ki, hogy 100%-ban befedje a kezelt területet, így az ózon nem jut a légutakba.

 

 

A kezelés menete

 • A kezelés megkezdéséhez elengedhetetlen a fog nagyon alapos, professzionális tisztítása, amit a fogorvos vagy a dentálhigiénikus végez egy erre a célra kialakított speciális „homokfúvóval”.
 • Ez után egy lézeres fogszuvasodás detektorral meg kell nézi, hogy az adott terület mennyire szuvas. A fogszuvasodás mértékéhez a készülék egy mérőszámot rendel hozzá. Ennek függvényében kell a beavatkozást véghezvinni, és a kontroll vizsgálatok alkalmával ellenőrizni a javulás mértékét.
 • A kapott értéknek megfelelően kell az ózonkezelés hosszát beállítani 20-60 másodperc között. A kezelés során egy kis szilikon sapka kerül a fogra, amely hermetikusan lezárja az adott fogfelszínt, így az ózon onnan kijutni nem tud. Amennyiben nem zár a sapka, az ózon adagolása abban a pillanatban megszakad. A fogat csak abban az esetben és akkora mértékben kell feltárni, azaz fogszövetet eltávolítani, ha a terület fedett még és az ózon nem tud behatolni.
 • Miután a terület teljesen baktériummentes, speciális pasztával ásványi anyag pótlásról kell gondoskodni. Ettől a felpuhult, szuvas terület visszakeményedik.
 • Amennyiben szükséges a szuvas területet feltárni, akkor a keletkezett üreget betömik ugyanúgy, mint a hagyományos kezelésnél.

 

Mikor használható az ózon?

 • Az olyan korai fogszuvasodásoknál, amikor még nincs üregképződés, így a baktériumok elpusztítása után a fog képes az ásványi sók pótlására.
 • A fognak a rágófelszínén történő szuvasodása esetén, ha az már minimális üregképződéssel jár, ebben az esetben azonban az ózonkezelés után tömés szükséges.
 • Hagyományos tömés készítésénél az üreg fertőtlenítésére.
 • A fog nyakán keletkezett szuvasodások kezelésére.
 • Aphta, Herpesz kezelésére.

Jó tudni

 • Ha a fogak és a fogszabályzó tisztítása nehezített, kérje szakorvosaink segítségét, hiszen az ózonkezelés segítségével a fogszabályzó is tökéletesen tisztítható.
 • Fontos tudni, hogy ózonkezelést nem minden szuvasodás esetén lehet végezni! Ennek indikációját mindig az orvosnak kell felállítania!
Szolgáltatás Ár
Ózonkezelés - foganként 6 000 HUF
Ozone treatment - per tooth
Ózonkezelés - teljes száj 18 900 HUF
Ozone treatment - entire mouth

Visszahívást kérek!