Fogpótlások

Legyen szó két fog közötti nagyobb távolságról vagy teljes fogsor pótlásáról, szakembereink a legkorszerűbb eszközökkel állítják helyre hiányos fogsorát.

Porcelán korona és híd (fémkerámia korona)

Fogpótlásainkat implantátumra vagy a fog egészséges szövetére helyezzük – az utóbbi esetben a lecsiszolt fogra kerül a korona és a híd. A híd a korona egy speciális verziója, ilyenkor több egymás melletti koronát egyben készítenek el, amely így egy összefüggő pótlást, azaz hidat alkot. A fogpótlás technikájának kiválasztásánál leggyakoribb döntő tényező a páciens fogainak, szájüregének állapota, amelyre a személyes szájvizsgálat alkalmával derül fény. A fogpótlások elkészítése előtt az orvos már ismeri az egyéni adottságokat, így minden páciens számára a neki legmegfelelőbb pótlást tudja ajánlani, elkészíteni.
CAD-CAM technológiával tervezett fogpótlásaink egy speciális számítógépes program segítségével készülnek. Ez az igen nagy pontosságot biztosító módszer lényege, hogy a preparált üregről készített lenyomatot computer segítségével beszkennelik. Így készül el a pótlás ún. váz része, amit computer vezérelt rendszer cirkónium-dioxid, kobalt-króm vagy titán tömbből kifarag. Az elkészült vázra rétegezve kerül rá a kerámia. Az eljárás rendkívül pontos: a CAD/CAM technológiának köszönhetően ezred milliméter pontossággal készíthetők a fogpótlások, amely lehetővé teszi a széli részek tökéletes zárását, az eredmény pedig tökéletesen természetes, megszólalásig hasonlít az eredeti fogakhoz. A leggyakrabban készített korona, amely nikkelmentes fémvázból és a páciens egyedi fogszínének megfelelő porcelánköpenyből áll.  

Préskerámia (teljesen porcelán) korona

A préskerámia korona egyetlen tömb kerámiából készül, így nincs belső, fémszínű váza, ezért rendkívül esztétikus megoldás. Az eljárás egyetlen hátránya, hogy sok esetben nem, vagy nehezen lehet hidat készíteni ezzel a technológiával, így több fogat csak különálló koronákkal lehet pótolni.
 

Cirkónium korona és híd

cirkóniumdioxid egy ipari kerámia típus, amelyből sebészi protéziseket készítenek (csípő, térd), teljesen biokompatibilis, szövetbarát. Fehér színe és rendívül jó anyagtulajdonságai miatt tökéletesen alkalmas fogpótlások készítésére, szinte jobb fogakat eredményez, mint az eredeti fogszövet. A cirkónium fogpótlásokat egy számítógépes rendszer készíti, amely lézeres letapogatással készít lenyomatból tökéletes fogakat, majd a felszín legapróbb változásait is figyelembe vevő vázat farag. A fémkerámia koronához hasonlóan ebben az esetben is porcelán borítás kerül a cirkónium vázra.  
inlay tömés

Inlay

Az inlay, más szóval betét egyfajta „fogtömés”, amely a hiányzó fog egy részét pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. A betét elkészítéséhez két alkalom szükséges, első alkalommal az előkészítés és lenyomatvétel történik, ami a fogtechnikushoz kerül. Többnyire egy hét alatt elkészül. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült inlayeket az orvos speciális ragasztóval az üregbe ragasztja. Igen tartós és esztétikus tömésfajta.

 

Héj / veneer

A héj, vagy más néven veneer a fogaknak többnyire csak az ajak felőli felszínére készített, igen vékony (kb. 0,5 mm vastag) esztétikai kiegészítés. A héjak segítségével lehetőség nyílik a fogak elszíneződésének, kedvezőtlen alakjának korrigálására, alkalmas a fogak közötti túl nagy rések eltüntetésére, illetve a sérült fogak koronai részének helyreállítására.  

Fogsor

A fogsor vagy protézis is állandó fogpótlás. A koronákkal ellentétben a fogsor nem fogakhoz rögzül, hanem a szájnyálkahártyára fekszik fel és esetleg implantátumok vagy megmaradt fogak segítik rögzíteni. Ma már olyan fogsorokat készítenek laboratóriumainkban, amelyek nem mozognak sem rágás, sem tüsszentés, sem beszéd közben. Viselésük kényelmes és csak szakavatott szem tudja megkülönböztetni az eredeti fogaktól ezt a típusú pótlást.  

Korona és híd felhelyezése

Fogpótlásainkat implantátumra vagy a fog egészséges szövetére helyezzük. Utóbbi esetben a lecsiszolt fogra kerül a korona és a híd. Az alábbi videókban ezeket az eljárásokat láthatják. Implantációs eljárásainkról és azok áráról a weboldalon tájékozódhatnak.
 

Számítógéppel tervezett fogpótlások: CAD-CAM: Computer Aided Design-Computer Assisted Manufacturing

A preparált üregről vett lenyomat kiöntésével nyert gipszmintát computer segítségével beszkennelik. Egy speciális számítógépes program segítségével elkészül a pótlás ún. váz része, amit computer vezérelt rendszer ( 3D nyomtató) cirkónium-dioxid, kobalt-króm vagy titán tömbből kifarag. Az elkészült vázra rétegezve kerül rá a kerámia. Az eljárás rendkívül pontos. A széli részek zárása vetekszik a legprecízebb aranymunkákkal.
 
Tekintse meg videóinkat: 
Fogpótlás implantátum beültetéssel – videó

Jó tudni

  • Fogpótlás esetén egyetlen napot sem kell fog nélkül töltenie. Hiszen az első kezelés alkalmával ideiglenes koronát vagy hidat készítünk, amely láthatatlanná teszi az ideiglenes hiányt.
  • A hiányzó fog vagy fogak több problémát is okozhatnak: nehezítik vagy lehetetlenné teszik a rágást, fertőzést okozhatnak, ezen felül módosíthatják a beszédet, az arc vonalát.. Nem utolsó sorban, ha a hiányzó fogat vagy fogakat nem pótoltatjuk időben, akkor azok hatással lehetnek a többi fogra is, hiszen azok így elmozdulhatnak.
  • A rendszertelen vagy hiányos fogápolás, a helytelen táplálkozás kiválthat fogszuvasodást, ami, ha nem kezeltetjük időben, nagymértékű roncsolódást okozhat, így fogainkat könnyen elveszíthetjük. A hiányzó vagy erősen sérült fogakat mihamarabb pótolni szükséges tehát!
Szolgáltatás Ár
Fix pótlások, koronák és hidak
Fémkerámia korona vagy hídtag 52 500 HUF
3D nyomtatással készülő fémkerámia korona vagy hídtag 58 900 HUF
3D nyomtatással készülő hosszútávú ideiglenes korona vagy hídtag 23 000 HUF
Porcelán leplezésű korona és hídtag 47 000 HUF + aranyár
Fémmentes korona - (préskerámia korona) 79 900 HUF
Biokompatibilis cirkónium korona - számítógépes CAD-CAM eljárással készül 79 900 HUF
Procera korona - alumínium-oxid számítógépes CAD-CAM eljárással készül 89 000 HUF
Procera korona - cirkónium-oxid számítógépes CAD-CAM eljárással készül 99 000 HUF
Ideiglenes rendelői hídtag, Scutan 7 500 HUF
Ideiglenes korona fogtechnikai 16 000 HUF
Kivehető pótlások
Fémlemez 45 000 HUF
Frézelt váll 5 000 HUF
Precíziós elhorgonyzó elem 40 000 HUF
Teljes fogsor állcsontonként 130 000 HUF
Fogsor javítások, alábélelés 18 000 HUF
Harapásemelő készülék 25 000 HUF
Harapásemelő sín 16 000 HUF
Sportsín 15 000 HUF
Fogsor tisztítása 3 000 HUF

Visszahívást kérek!