Fogékszer

Tegye mosolyát egyedivé! Dekoratív fogékszereinkkel mosolyát még esztétikusabbá teheti, viselheti folyamatosan, vagy egy-egy eseményre. Felhelyezése és eltávolítása rövid időt vesz igénybe és nem károsítja a fogzománcot!

Mosolyunkat is öltöztethetjük kis ékkövekkel. A fogékszer a felső kismetsző fogra felragasztott apró, különféle színű kő, ezüst, arany, fehérarany, vagy nemesfém és kő kombinációjú, bármilyen forma lehet. Használható folyamatosan, vagy időszakonként, pl. egy-egy kiemelt eseményen és bármikor könnyen eltávolítható, amennyiben nem kívánjuk tovább hordani.

 

A fogékszer rögzítése

Felhelyezéskor a fog előkészítése – fúrás, érzéstelenítés – nem szükséges. Az ékszert speciális ragasztóval rögzítjük a fog felszínén, felhelyezése körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.  A ragasztó összetétele a fogzománcot nem károsítja. Az ékszer többnyire hónapokig a fogon marad, evés és tisztítás során nem esik le, a fogmosást nem akadályozza.

Jó tudni

  • Ajánlott a fogékszer felhelyezésénél fogorvos segítségét kérni, hiszen az otthoni megoldások károsíthatják a fogzománcot. A fogékszert egy speciális ragasztóval rögzítik a fogon, nem mindegy tehát, hogy milyen ragasztót használunk a célra.
  • Ha már felhelyezett fogékszerünk van, bizonyos kezelések (pl. fogfehérítés, fogkő-eltávolítás), ezért javasolt ezeket a kezeléseket az ékszer felhelyezése előtt elvégeztetni.
  • Közkeletű tévhit, hogy fúróval készítik elő a fogékszer számára a felszínt. Ha a fogékszer csak a fogzománc megsértésével lehetne felhelyezhető, akkor a beavatkozást fogorvosi rendelőkben nem végeznék el.
  • Nem ajánlott fogékszer felhelyezése éjszakai fogszabályzó használata mellett, mivel a fogszabályozót a fogak formájához igazítva készítik el.
Szolgáltatás Ár
Fogékszer 20 000 HUF
Tooth jewel

Visszahívást kérek!

Kedves Pácienseink!

Tekintettel a Nemzeti Népegészségügyi Központ 15150-1/2020/EÜIG határozatra, működésünket a mai naptól FELFÜGGESZTJÜK az alábbi tiltás alapján: „Az új koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben 2020. 03.17. napjától visszavonásig a fogászati szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára a nem sürgős fogászati beavatkozások elvégzését megtiltom.” [Tovább a teljes határozatra]

Az érintett időszakban telefonos ügyeletet tartunk, a +36 1 267 1601-es, illetve a +36 20 561 6365-ös telefonszámon érhetnek el bennünket. Bármilyen fogászati kérdés, probléma esetén keressenek bennünket bizalommal, és mi segítünk!

Vigyázzanak magukra és egymásra! A Madenta csapata