Fogászati implantátum

Egy foghiányos mosoly azon kívül, hogy nem esztétikus, gyakran a többi egészséges fog romlását is eredményezheti. Ezért érdemes már egy hiányzó fogat is pótolni, melynek legkorszerűbb módja a fogászati implantátum beültetés.

Az implantátum beültetés lépései:

 

Konzultáció

Az implantátum beültetés előtt a szájsebész szakorvos megvizsgálja fogai állapotát, csontszerkezetét és kiértékeli az Önről készült panoráma röntgen vagy CT felvételt. A CT vizsgálat azért szükséges, hogy a szakorvos a lehető legpontosabb információk birtokában tudja megtervezni a beültetésre kerülő implantátumok méretét és pozícióját. A konzultáció során minden felmerülő kérdést meg tud beszélni fogorvosával, aki elkészíti a személyre szabott kezelési tervét, vázolja az Ön számára megfelelő lehetőségeket és tájékoztatást nyújt a kezelések menetéről, anyagi vonzatáról. Rendelőnkben többféle implantátum típus közül választhat, kezelőorvosa természetesen segítségére lesz a megfelelő döntés meghozásában.

konzultáció során fogorvosa egyéb kezelésekre is irányíthatja, amennyiben úgy ítéli meg, hogy műtéthez szükséges optimális állapot eléréséhez ezek elengedhetetlenek. Ilyenek például a fogkő-eltávolítás és fogtömés.

 

Műtét (implantátum beültetés)

A műtét során a szájsebész behelyezi az implantátumot/kat. A beavatkozás történhet helyi érzéstelenítésben és altatásban is a páciens kérésének megfelelően.

 

Gyógyulási szakasz

Az implantátum beültetését kb. 3-6 hónap gyógyulási idő követi. Megfelelő szájhigiénia mellett ez idő alatt a műgyökér csontosodik, az állkapocs stabil részévé válik, amelyre elkészíthető a végleges esztétikus pótlás. A páciens egyéni igényei és adottságai alapján készíthető fix, illetve kivehető pótlás is.

 

Implantátum

A fogászati implantátum egy biokompatibilis anyagból (titánium) készült mesterséges pótlás, ami a foggyökeret helyettesíti. Modern, biztonságos és hosszú távú megoldást jelent a hiányzó fogak pótlására. A kész fogmű stabil és esztétikus, rágóképessége az eredeti fogakéval vetekszik.

Felépítmény (abutment)

A csontba ültetett fogászati implantátumra helyezhető fej, amelyet csavaros vagy ragasztásos megoldással rögzítenek a műgyökérhez. Erre készíti el a fogorvos az esztétikus pótlást a fogtechnikai laboratóriummal közösen.

Fogpótlás

A beültetett műgyökerekre készülhet fix vagy kivehető pótlás, ez lehet: korona, híd, teljes fogsor, részleges fogsor. A pótlások anyaga is többféle lehet, az egyik legnépszerűbb a biokompatibilis, magas esztétikai igényeket kielégítő cirkónium-dioxid.

Jó tudni

  • A fogak pótlásával nem érdemes hosszú éveket várni, mert ez idő alatt az állkapocs csont leépülhet, amely megváltoztatja arcvonásainkat, rágóképességünket és megnehezíti a későbbi implantátum beültetést!
  • A fogászati implantáció ár-érték aránya nagyon kedvező, hiszen egyszeri, örökéletű befektetés, így könnyedén felveszi a versenyt az egyéb fogpótlási lehetőségekkel.
  • Az implantátum célja, hogy végleges megoldást nyújtson, ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia és félévente fogorvosi ellenőrző vizsgálat!
Szolgáltatás Ár
Implantáció Alpha Bio Neo (Nobel Biocare csoport) 120 000 HUF
Alpha Bio Neo Implantation (Nobel Biocare group)
Felépítmény Alpha Bio (ragasztott, Nobel Biocare csoport) 46 000 HUF
Alpha Bio Superstructure (glued, Nobel Biocare Group)
Felépítmény Alpha Bio (csavarozott, Nobel Biocare csoport) 68 900 HUF
Alpha Bio Superstructure (screw-attached, Nobel Biocare Group)
Felépítmény Dynamic (cirkónium, csavarozott) 89 900 HUF
Superstructure (zirconia, Dynamic screw-attached)
Implantáció Nobel Replace CC 183 000 HUF
Nobel Replace Implantation, CC HELYETT 155 550 HUF
Felépítmény Nobel Replace (ragasztott) 93 000 HUF
Nobel Replace Superstructure (glued)
Felépítmény Nobel Replace (csavarozott) 110 000 HUF
Nobel Replace Superstructure (screw-attached)
Felépítmény Nobel Replace (cirkónium) 110 000 HUF
Nobel Replace Superstructure (zirconia)

Visszahívást kérek!