Dentálhigiénia, fogkő-eltávolítás

Az ultrahangos fogkő eltávolítással rövid idő alatt visszanyerheti fogainak fehérségét, dentálhigiénés tanácsadásunkkal pedig hosszú távon megőrizheti csillogó mosolyát.

Fogkő-eltávolítás menete

Rendelőnkben a következők tartoznak az egy órás dentálhigiéniai kezelésbe: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás és Prophyflex homokgyöngy kezelés, amely az apró, szabad szem számára láthatatlan fogkövet is eltávolítja.

 

1. fázis – Ultrahangos fogkő eltávolítás


Első lépésben a dentálhigiénikus egy ultrahangos eszközzel eltávolítja a fogak felszínére rakódott, megkövesedett baktérium telepeket, a fogkövet. Ez az eszköz, az ún. depurátor apró ultrahanglökésekkel leválasztja a fogkövet a fog felszínéről, miközben vízsugárral hűti a fogakat. A speciális frekvenciájú ultrahang csak a fogkőre veszélyes, a fogzománcban nem okoz károsodást. A kezelés nem fájdalmas. Mivel a fogakra rakódott szennyeződések eltűnnek, a fogzománc visszanyeri eredeti egészséges színét.

Időtartam: 15-45 perc (a fogkő mennyiségétől függően)

 

2. fázis – Prophyflex homokgyöngy kezelés


Ez az eszköz speciális mészpor és ásványi sók segítségével távolítja el a fogak felszínén maradt, szemnek láthatatlan baktériumtelepeket, illetve az évek alatt felgyülemlett színezéket, amelyet a kávé, fekete tea, cigaretta, vagy a mai modern élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű mesterséges színezőanyag okoz. A speciális szemcsék csak a baktériumokat sodorják le a fogzománcról, semmilyen károsodást sem okozva a fog felszínén. Az eljárás legnagyobb érdeme, hogy a fog felszínét olyan simává varázsolja, amelytől a káros baktériumok sokkal nehezebben tudnak megkapaszkodni a fogakon. A Prophyflex homokfúvó segít visszanyerni a fogak eredeti színét, akár két árnyalattal is fehérítheti a fogakat a 16 fokos fogszínskálán.

Időtartam: 5-20 perc

 

3. fázis – Polírozás


A fogkő eltávolítás utolsó fázisa a polírozás. Ez egy speciális polírozó krémmel történik, amely több különböző ízben érhető el rendelőnkben. Ezt a krémet nem úgy kell elképzelni, mint egy kicsit drágább fogkrémet, hanem inkább úgy, mint egy speciális védőréteget, amely hosszú távon garantálja fogaink biztonságát. Igény szerint kérhet speciális pasztákat, például: flouridmentes-, mentolmentes-, fogérzékenységet csökkentő pasztát.

Időtartam: 10-15 perc

 

 

4. fázis – Tanácsadás


Munkatársunk tanácsokkal látja el általános szájegészségével kapcsolatban. Közösen elemzik, mennyire hatékonyak fogmosási szokásai, megvizsgálják, megfelelő fogtisztító eszközöket használ-e a fogmosás során, és ha kollégánk úgy látja, új eszközöket ajánl kipróbálásra. Vajon a fogainak éppen megfelelő fogkrémet használja? Szükséges, hogy használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét? Ilyen kérdésekre kap választ dentálhigiénikus munkatársunktól.

Időtartam: 5-10 perc

 

 

Hosszabb távon megfontolandó tanácsok

 • Használjon fogselymet!
 • Félévente / évente keresse fel dentálhigiénikusát fogkő eltávolításra, polírozásra.

 

Jó tudni

 • A kellemetlen lehelet és az elszíneződés leggyakoribb kiváltó oka a fogkő.
 • A fogkő igazából a lerakódott, majd a későbbiek során kikristályosodott szennyeződés a fogakon.
 • A fogkő képződését befolyásolja a dohányzás, a szabálytalan fogsor, a rossz fogtömés vagy rosszul illeszkedő koronák.
 • A fogkő és a baktériumok irritálják az ínyt, így gyakran okoznak fogínygyulladást.
 • A fogkő eltávolításával megelőzhető a fogak elvesztése is.
 • A fogkő okozta gyulladás kiválthat olyan gócokat, melyek felelősek lehetnek különböző betegségekért, mint a hajhullás, ízületi panaszok, bőrproblémák.
 • A fogkő okozta gyulladás kihat az ember teljes szervezetére, meggyengítheti az immunrendszert is.
 • Azt, hogy milyen gyakran kell eltávolíttatni a fogkövet több dolog befolyásolja: első sorban, hogy milyen tempóban képződik a fogkő. Ennek üteme függ a genetikától, a fogtisztítás módszerétől és gyakoriságától és még sorolhatnánk. Minél több tényező fordul elő az ember életében, annál nagyobb esélye van a fogkő kialakulásának, így az eltávolítás igényének is.
 • Helyes és egészséges étrenddel, rendszeres és helyes technikával végzett fogmosással, továbbá rendszeres fogászati szűréssel, ellenőrzéssel könnyedén megelőzhető a fogkő képződése.
Szolgáltatás Ár
Teljes dentálhigiéniás kezelés - ultrahangos fogkő eltávolítás, Prophyflex homokgyöngy kezelés, polírozás (1 óra) 19 500 HUF
Complete teeth cleaning treatment - ultrasonic tartar removal, Prophyflex gentle cleaning, polishing (1 hour)
Prophyflex kezelés 9 000 HUF
Prophyflex treatment
Dentálhigiéniás kezelés gyerekeknek (14 éves korig) 11 000 HUF
Teeth cleaning treatment for kids (up to 14)
Részleges depurálás 14 900 HUF
Partial depuration
Szájhigiéniás szaktanácsadás (instruálás, motiválás) 6 500 HUF
Oral Hygiene Advice (instruction, rationale)

Visszahívást kérek!