Dentálhigiénia, fogkő-eltávolítás

Az ultrahangos fogkő eltávolítással rövid idő alatt visszanyerheti fogainak fehérségét, dentálhigiénés tanácsadásunkkal pedig hosszú távon megőrizheti csillogó mosolyát.

Fogkő-eltávolítás menete

Rendelőnkben a következők tartoznak az egy órás dentálhigiéniai kezelésbe: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás és Prophyflex homokgyöngy kezelés, amely az apró, szabad szem számára láthatatlan fogkövet is eltávolítja.

 

1. fázis – Ultrahangos fogkő eltávolítás


Első lépésben a dentálhigiénikus egy ultrahangos eszközzel eltávolítja a fogak felszínére rakódott, megkövesedett baktérium telepeket, a fogkövet. Ez az eszköz, az ún. depurátor apró ultrahanglökésekkel leválasztja a fogkövet a fog felszínéről, miközben vízsugárral hűti a fogakat. A speciális frekvenciájú ultrahang csak a fogkőre veszélyes, a fogzománcban nem okoz károsodást. A kezelés nem fájdalmas. Mivel a fogakra rakódott szennyeződések eltűnnek, a fogzománc visszanyeri eredeti egészséges színét.

Időtartam: 15-45 perc (a fogkő mennyiségétől függően)

 

 

2. fázis – Prophyflex homokgyöngy kezelés


Ez az eszköz speciális mészpor és ásványi sók segítségével távolítja el a fogak felszínén maradt, szemnek láthatatlan baktériumtelepeket, illetve az évek alatt felgyülemlett színezéket, amelyet a kávé, fekete tea, cigaretta, vagy a mai modern élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű mesterséges színezőanyag okoz. A speciális szemcsék csak a baktériumokat sodorják le a fogzománcról, semmilyen károsodást sem okozva a fog felszínén. Az eljárás legnagyobb érdeme, hogy a fog felszínét olyan simává varázsolja, amelytől a káros baktériumok sokkal nehezebben tudnak megkapaszkodni a fogakon. A Prophyflex homokfúvó segít visszanyerni a fogak eredeti színét, akár két árnyalattal is fehérítheti a fogakat a 16 fokos fogszínskálán.

Időtartam: 5-20 perc

 

 

3. fázis – Polírozás


A fogkő eltávolítás utolsó fázisa a polírozás. Ez egy speciális polírozó krémmel történik, amely több különböző ízben érhető el rendelőnkben. Ezt a krémet nem úgy kell elképzelni, mint egy kicsit drágább fogkrémet, hanem inkább úgy, mint egy speciális védőréteget, amely hosszú távon garantálja fogaink biztonságát. Igény szerint kérhet speciális pasztákat, például: flouridmentes-, mentolmentes-, fogérzékenységet csökkentő pasztát.

Időtartam: 10-15 perc

4. Tanácsadás


Munkatársunk tanácsokkal látja el általános szájegészségével kapcsolatban. Közösen elemzik, mennyire hatékonyak fogmosási szokásai, megvizsgálják, megfelelő fogtisztító eszközöket használ-e a fogmosás során, és ha kollégánk úgy látja, új eszközöket ajánl kipróbálásra. Vajon a fogainak éppen megfelelő fogkrémet használja? Szükséges, hogy használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét? Ilyen kérdésekre kap választ dentálhigiénikus munkatársunktól.

Időtartam: 5-10 perc

Hosszabb távon megfontolandó tanácsok

 • Használjon fogselymet!
 • Félévente / évente keresse fel dentálhigiénikusát fogkő eltávolításra, polírozásra.

 

Jó tudni

 • A kellemetlen lehelet és az elszíneződés leggyakoribb kiváltó oka a fogkő.
 • A fogkő igazából a lerakódott, majd a későbbiek során kikristályosodott szennyeződés a fogakon.
 • A fogkő képződését befolyásolja a dohányzás, a szabálytalan fogsor, a rossz fogtömés vagy rosszul illeszkedő koronák.
 • A fogkő és a baktériumok irritálják az ínyt, így gyakran okoznak fogínygyulladást.
 • A fogkő eltávolításával megelőzhető a fogak elvesztése is.
 • A fogkő okozta gyulladás kiválthat olyan gócokat, melyek felelősek lehetnek különböző betegségekért, mint a hajhullás, ízületi panaszok, bőrproblémák.
 • A fogkő okozta gyulladás kihat az ember teljes szervezetére, meggyengítheti az immunrendszert is.
 • Azt, hogy milyen gyakran kell eltávolíttatni a fogkövet több dolog befolyásolja: első sorban, hogy milyen tempóban képződik a fogkő. Ennek üteme függ a genetikától, a fogtisztítás módszerétől és gyakoriságától és még sorolhatnánk. Minél több tényező fordul elő az ember életében, annál nagyobb esélye van a fogkő kialakulásának, így az eltávolítás igényének is.
 • Helyes és egészséges étrenddel, rendszeres és helyes technikával végzett fogmosással, továbbá rendszeres fogászati szűréssel, ellenőrzéssel könnyedén megelőzhető a fogkő képződése.
Szolgáltatás Ár
Teljes dentálhigiéniás kezelés - ultrahangos fogkő eltávolítás, Prophyflex homokgyöngy kezelés, polírozás (1 óra) 19 500 HUF
Prophyflex kezelés 8 000 HUF
Dentálhigiéniás kezelés gyerekeknek (14 éves korig) 10 000 HUF
Részleges depurálás 14 000 HUF
Szájhigiéniás szaktanácsadás (instruálás, motiválás) 6 500 HUF

Visszahívást kérek!