Altatás, bódítás

Ma már azoknak sem kell aggódni, akik számára a fogászati beavatkozások puszta gondolata is rémisztő! A fokozott szorongás és egyes – fogászati kezeléseket megnehezítő – egészségügyi problémák kiküszöbölésére rendelőnkben lehetőséget biztosítunk az altatásban végzett kezelésekre.

Ambuláns altatás (anaesthesia)

Bizonyos egészségügyi problémák, például a fokozott garat-reflex által okozott hányinger, illetve a dentofóbia egyes páciensek számára megnehezítheti a fogászati kezelések ébrenlétben történő kivitelezését. Sokan ilyen esetekben inkább halogatják a szükséges kezeléseket, pedig az altatásos fogászat éppen ilyen helyzetekben nyújt hatékony megoldást! Az ambuláns altatás egyre népszerűbb továbbá az olyan komplex szájsebészeti beavatkozások esetében is, amelyeket egyébként több ülésben lehetne csak elvégezni. Fontos tudni azonban, hogy olyan – egyébként fájdalommal nem járó – kezelések esetében, ahol feltétlenül szükséges a páciens együttműködése (pl. harapásbeállítás), az altatás nem javasolt! konzultáció során fogorvosával részletesen egyeztetik az altatás feltételeit. Szakorvosunk alapos tájékoztatást nyújt a lehetőségekről, vagy éppen a kontraindikációkról. Bár az ambuláns altatás teljesen biztonságos, mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is van kockázata. Ilyen, pl. az alkalmazott gyógyszerekkel szembeni túlérzékenységi reakció, vagy a gyomortartalom lenyelése. Az általunk alkalmazott módszerek és gyógyszerek, a korszerű altatógép, a szervezet működését figyelemmel kísérő monitorok azonban mind azt a célt szolgálják, hogy Ön biztonságban érezze magát.

 

Az altatás menete a Madenta Fogászati Központban

  • 50 éves kor alatt a az altatáshoz egy megelőző laborvizsgálatra van szükség, melyhez beutalót orvosaink adnak Önnek. 50 éves kor felett az altatáshoz a laborvizsgálaton felül EKG és tüdőszűrés leletre van szükségünk.
  • Az altatásra 1 órával a megbeszélt időpont előtt szükséges érkeznie fogászatunkra, így lehetőségünk nyílik arra, hogy egy előkészítő tabletta segítségével csökkentsük a várakozás feszültségét, illetve az altatóorvos még egyszer megvizsgálja Önt, hogy a felmerülő kérdéseket közösen megbeszéljék.
  • Az altatás kezdetén egy kis műanyag kanüllel vénát biztosítunk, amely egy injekcióhoz hasonló, minimális kellemetlenséggel jár.
  • Az altatás után körülbelül 3 órát szükséges rendelőnkben töltenie, egy erre a célra kialakított pihenőszobában. Ezt követően kísérőjével otthonába távozhat.

Jó tudni

  • Altatás előtt 6 órával nem szabad enni és inni semmit, vizet sem!
  • Javasoljuk, hogy hozzon magával kényelmes váltóruhát. Kerülje a szoros ruhadarabokat, inkább gumis, kényelmes szabadidőruhát viseljen!
  • Az altatás napján már nem vezethet járművet; a rendelőből csak kísérő jelenléte mellett távozhat! Egyeztesse fogorvosával, hogy kísérője mikorra érkezzen a rendelőbe, hogy hazakísérhesse Önt!
Szolgáltatás Ár
Altatásban végzett fogászati kezelés 95 000 HUF
Másfél óránál hosszabb altatás (teljes altatás) 115 000 HUF
Fogyatékkal élők altatása 45 000 HUF
Sedatio (bódítás) 40 000 HUF
Helyi infiltrációs érzéstelenítés 0 HUF
Helyi vezetéses érzéstelenítés 0 HUF

Visszahívást kérek!