Gyökérkezelés

Dentálhigiénia, fogkő-eltávolítás

Dentálhigiénia, fogkő-eltávolítás

Kő kövön nem marad! – Professszionális fogtisztítás

Nem. A fogak és az íny egészségének megőrzéséhez nem elegendő az, ha napi kétszer, akár háromszor fogat mosunk és fogköztisztító eszközöket, szájvizet, esetleg szájzuhanyt használunk.

Csak az mondhatja el magáról, hogy valóban mindent megtesz fogai és az ínye, végső soron az általános egészségi állapota érdekében, aki félévente, évente felkeresi dentálhigiénikusát egy professzionális fogtisztításra. Az otthoni alapos szájápolás elengedhetetlen, de a fogkefénkkel – még ha valóban profi módon bánunk is vele – soha nem tudunk minden ételmaradékot és egyéb szennyeződést eltávolítani, arról nem beszélve, hogy a legszabályosabb fogsornak is akadnak nehezen hozzáférhető, akár megközelíthetetlen területei. A fog felszínén így színtelen, ragacsos, baktériumokkal teli lepedékréteg (dentális plakk) képződik, ami gyengíti a fogzománcot és károsítja az ínyt, fogszuvasodást, fogínysorvadást okoz. A plakk idővel megszilárdul, elmeszesedik (mineralizáció) és belőle fogkő képződik.

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Az emberiség mozgalmas történetében „semmi sem állandó, csak a változás maga” (Hérakleitosz).

Minden volt már az, ami ma, és annak az ellentettje is. A tojást hol a koleszterinszint fő ellenségének, hol „superfood”-nak kiáltják ki. Egyszer a kifejezetten telt, máskor a betegesen sovány számít ideális női alkatnak. A mosoly megítélése is változik koronként és kultúránként. A japán gésák a csábítás eszközeként évszázadokon át feketére színezték fogaikat, de a fogfeketítés gyakorlata a mai napig él Kína, a Csendes-óceáni szigetek, valamint Délkelet-Ázsia több etnikai kisebbségén belül.

 

Kismama fogászat

Fogászati kezelés kismamáknak

Fogászati kezelés kismamáknak

Segítünk megőrizni a kismamák fogainak épségét a terhesség és szoptatás időszakában is! A Madenta Fogászati Központ orvos-csapata olyan speciális fogorvosi vizsgálat csomagot dolgozott ki, amely fogászati szempontból maximális védettséget ad a 4-6. hónapban járó kismamáknak. Amennyiben Ön részt vesz egy speciális, külön a kismamák részére összeállított kezelésen, megelőzheti, hogy a terhesség és az azt követő szoptatás a szájhigiénia romlásával járjon.