Fogtömés: 2 év

Rögzített fogpótlás (inlay, onlay, héj, korona, híd): 3 év

Kivehető fogpótlás (teljes kivehető, ill. kombinált fogpótlás kivehető része): 2 év

Implantátum: “life time” (ami az implantátum anyagára vonatkozik, pl. törés esetén)

 

Az implantátum elvesztése, vagy törése miatti újbóli implantáció műtéti költsége 5 éven belül garanciális, 5 éven túl csak az implantátum anyagköltsége a garanciális, a műtét nem.

megfelelő szájhigiénia és a 6 havonkénti kontroll feltétele a garanciavállalásnak. Amennyiben az átadott fogpótlás esetleges korrekcióját más fogászat orvosa végzi el, úgy a garancia nem vállalható tovább.

A garancia nem vonatkozik a kombinált fogpótlások műanyag rejtett rögzítő elemeire, valamint az állcsont természetes változásait követő fogsor alábélelésre.

(A teljes, vagy részlegesen kivehető fogpótlások első alábélelése, és/vagy rejtett rögzítő elemeinek első cseréje az átadást követő 6 hónapig térítésmentes.)

 

A garancia kizárólag anyaghibára terjed ki, mely érvényét veszíti a fogpótlás nem rendeltetésszerű használata, továbbá baleset, egyéb trauma (pl. altatás során a tubus okozta sérülés), küzdő-, vagy extrém sport gyakorlása esetén, ill. a fogorvos által használatra javasolt fogvédő sín használatának mellőzése esetén. Nem érvényesíthető a garancia súlyos testsúly változás, kezeletlen diabétesz, osteoporosis, parodontitis esetén sem.

A garancia megszűnik, ha a rágószervek megbetegedését általános betegség, fertőző megbetegedés, rák, mérgezés stb. okozza. Ha ezeknek a kezelése, baleset, vagy vészhelyzet esetén alkalmazott eljárás által előidézett változás hatással van a fogászati kezelésre, vagy a fogpótlás működő képességére.- ha a fogpótlás sérülését pszichés betegség vagy tudatzavar okozza.

A garancia nem terjed ki utazási és szállásköltségre.

Az elkészült fogpótlások ideiglenes, vagy végleges átadását követően bekövetkező fogbélelhalás miatt szükséges gyökérkezelés nem számít garanciális kezelésnek.

 

A garanciális kezelés jogosságát minden esetben Dr. Péter György dönti el.