A paksi születésű fogorvos 2018-ban csatlakozott a Madenta csapatához.

Szakmai tapasztalat

Dr. Nagy Árpád a fogorvosok közt már-már klasszikusnak számító életpályát követte. Sokáig állatorvos akart lenni, de rádöbbent, hogy épp az állatorvos az, aki viszonylag kis népszerűségnek örvend az általa annyira szeretett állatok körében. Ez a felismerés, valamint az orvostanhallgató bátyjával folytatott beszélgetések a humán vonal felé terelték. Emberéletekről nem akart dönteni, életminőséget emelni viszont mindig is szeretett volna. Márpedig – ahogy mondja – a fogászat erről szól.

Úgy érzi, a fogászaton belül a protetika az a terület, ami a leginkább átfog mindent. A protetikus koordinálja a pácienst, a különböző specialistákat és a fogtechnikust; feladata a pontos tervezés, az előre gondolkodás.

Ami a jövőt illeti, az implantációban szeretne komoly rutint szerezni, illetve, a digitális tervezéssel egybekötve, a CT navigált sebészetben.

Egyszerre gyakorlati és elméleti ember, szeret ötletelni. Ő a megalkotója a Smilewarp elnevezésű rendszernek. Az eljárás a fogászat világában elsőként nyújt lehetőséget a mosoly digitális lementésére, tárolására és a jövőbeli újbóli kivitelezésére. Így a természetes vagy balesetből származó fogkopás és fogvesztés után is az eredeti mosollyal megegyező fogpótlás készülhet. Hogy ez kinek lehet fontos? Például annak, akinek ez a munkaeszköze: a fúvós hangszeren játszó zenészeknek, színészeknek, modelleknek. Vagy annak, aki egy fogászati beavatkozás során végre olyan fogsort kapott, amilyenről korábban csak álmodott, és az új mosolyát szeretné megőrizni, akár későbbi fogvesztés után is rekonstruálhatóvá tenni.

Hitvallás

Vallja, hogy a fogorvoslás nagy része pszichológia. Lenyűgözve figyeli az ívet, amit egy páciens a kezeléssorozat alatt lelkileg bejár, azt mondja, néhány hónap, de akár hét alatt hihetetlen önbizalom felépülések történnek. A bizalomra és a közös nyelvre épülő kommunikációt tartja a sikeres munka alapjának. Vallja, hogy a fogorvoslás csapatmunka, a sikerhez a páciens ugyanúgy kell, mint a szakemberek. Emiatt fontos a közös tervezés is, mert ha a páciens látja, hogy mi a cél, akkor sokkal könnyebb megszerezni a bizalmát és odaadását.

Személyes információk, hobbi

Nős, egy gyermek édesapja.

Zenekedvelő, szaxofonon és zongorán játszik. A természet és az állatok szeretete meghatározza mindennapjait, az erdőben futás kikapcsolja, inspirálja, akkor születnek új ötletei.