Dr. Kis Réka 2012-ben csatlakozott a Madenta Fogászati Központ orvos-csapatához, mint a parodontológia területének fogszakorvosa.

Szakmai tapasztalat

Dr. Kis a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szerzett diplomát 2010-ben summa cum laude minősítéssel, majd 2013-ban parodontológiai szakvizsgát tett. A pályaválasztásban gyermekkori pozitív élményei segítették: számára a fogorvosi rendelő nem félelmetes, hanem kellemes és otthonos közeget jelentett, ahová szívesen járt.
Dr. Kis Réka a DENTAL WORLD dentálhigiániai szekciójában 2014-ben és 2015-ben előadást tartott “ParOdontiumot is érintő szájbetegségek” témában.

 

Hitvallás

Szakterülete a fogágybetegségek, mely népbetegség, csakúgy, mint a fogszuvasodás. Mint mondja, a betegség sajnos nehezen detektálható, mert az első tünetek (vérző íny, meglazult fogak) már előrehaladott állapotot jeleznek. A közhiedelemmel ellentétben persze ez a betegség is gyógyítható, de a gyógyítás menete lassú folyamat, mely kitartást igényel. Dr. Kis Réka szerint a hangsúly minden esetben a prevención van, hiszen a helyes szájápolás elengedhetetlen a megelőzéshez és a helyreállított állapot fenntartásához.
Dr. Kis Rékát a gyógyítás szeretete motiválja, emellett jó érzéssel tölti el, hogy munkája során kézügyességét, illetve problémamegoldó képességét is kamatoztatni tudja. Elégedettséggel tölti el, ha látja páciensei állapotában a pozitív irányú változást. Azt vallja, hogy „ami a laikusnak ránézésre jónak/szépnek tűnik, az általában jól is funkcionál”. Mindig precizitásra törekszik, kitartó, türelmes jellemnek tarja magát, olyannak, aki nem köt kompromisszumot. Nyitott az innovatív megoldásokra, de egyúttal kellő kritikával is szemléli ezeket.

Szakmai fejlődés

A jövőben szeretne többet foglalkozni az esztétikai fogászattal, azon belül a protetikával, illetve az esztétikus fogpótlásokkal. Úgy gondolja, hogy a szép fogazat rendkívül jó hatással van az önbizalomra, erőt és egészséget is sugall, ezért az élet minden területén előnyünkre válhat.

Hobbi

Bár szabadidőből kevés jut neki a széles pácienskör mellett, ha teheti a vízisportoknak hódol, fut és persze vásárol, mint minden esztétikumot fontosnak tartó, igazi nő!