Dr. Gaga Zsanett 2020-ban érkezett a Madentába mint dento-alveolaris sebész szakorvos.

Szakmai tapasztalat

Már gyerekkorában is igyekezett segíteni másokon, szerette a kreativitást és kézügyességet igénylő feladatokat. A fogakért már kislányként is odavolt, annak idején csalódásként élte meg, hogy – mivel nem volt rá szüksége – nem lehetett fogszabályozója.

Pályaválasztáskor ezekből a mozaikokból rajzolódott ki, hogy fogorvos, szájsebész szeretne lenni. A SOTE-n végzett tanulmányai során is törekedett arra, hogy minél több tapasztalatot szerezzen: TDK-zott, kutatásokban vett részt, egy magánklinikán asszisztensként dolgozott és több kolléga mellett is gyakorlati tudást szerzett.

A diploma megszerzése után azonnal belevágott a dento-alveoláris sebészeti képzésbe, majd 2017-ben szakvizsgát tett. Rezidens éveinek jelentős részét a Honvédkórház Szájsebészeti Osztályán töltötte, ahol azóta is havi egy-két alkalommal ügyeletet vállal. Több, mint három évet töltött egy külföldi páciensek kezelésére szakosodott budapesti klinikán, ahol teljes szájrehabilitációkat végzett, ami magában foglalja a csontpótlást, az implantátum beültetést, valamint a protetikai munkát is. Jártas az All-on-4 technológiában. Bár korához képest sok tapasztalattal bír, mégsem dől hátra, mert mérceként az akár több évtizedes szakmai múlttal bíró példaképei szolgálnak.

Hitvallás

Tőle a rettegve érkező páciensek is mosolyogva távoznak, sőt, a következő alkalomra is félelem nélkül érkeznek, ami egy szájsebészeti beavatkozás esetében nagy szó. Mi a titka? Empátia, nyugalom, türelem, kommunikáció. Véleménye szerint a konzultációnak nagy szerepe van a bizalom megalapozásában. Soha nem sajnálja az időt a részletes tájékoztatásra, hogy a beteg megértse a beavatkozás lépéseit és célját, valamint azt, hogy neki mit kell tennie az eredmény megőrzése érdekében. Sikerként éli meg, ha minőségi javulást idéz elő a páciensek életében, és elégedetten távoznak a kezelésről.

Szakmai fejlődés

Figyelemmel követi a szakma folyamatos megújulását, szereti az állandó kihívásokat, maximalizmusa motiválja a tanulásra. A fejlődés érdekében bel- és külföldi továbbképzéseken vesz részt, próbál naprakész maradni a szakma innovációit illetően.
A fogászat jövőjeként a digitalizációt említi, a navigációs sebészetet, például a sablon alapján történő implantációt.

Személyes információk, hobbi

Szabadidejét legtöbbször barátaival és családjával tölti, akikkel szívesen túrázik, utazik: hol egy nyüzsgő városba, hol egy csendes tengerpartra látogatnak el. Szereti a filmeket, a mozit és a gasztronómiát. Régebben kosárlabdázott, akkoriban a sport inkább szociális élmény volt a számára, ma stresszoldás, kikapcsolódás, egészség; így tudja minden nap a maximumot kihozni magából.