Dr. Abonyi-Orosz Dea 2015-ben csatlakozott a Madenta Fogászati Központ orvosi-csapatához, mint a fogszabályozás szakorvosa.

Szakmai tapasztalat

Dr. Abonyi-Orosz Dea fogorvosi diplomáját 2011-ben szerezte a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Fogorvostudományi Karán. Érdeklődése hamar az esztétikai fogászat, azon belül is a fogszabályozás felé irányult. Fogszabályozás szakvizsgáját, kiváló eredménnyel tette le. Kezdetben csupán önszorgalomból járt a Madenta Fogászati Központba tanulni, ám elődje ajánlására később az orvosi csapat teljes jogú tagjává vált. Angol és spanyol nyelvtudásának köszönhetően kiválóan szót ért a külföldi páciensekkel is.

Hitvallás

Bár a családjából senki nem dolgozott egészségügyi pályán, őt már gyermekkorától kezdve vonzotta az orvosi pálya. Mindig is szerette a kézügyességet és kreativitást igénylő feladatokat, emellett fontos volt számára, hogy munkája során emberekkel foglalkozhasson. Kedves és mosolygós fogszabályozó szakorvos, az egyéni sajátosságokat figyelembe véve minden páciens számára segít megtalálni a megfelelő megoldást. A fogszabályozásban leginkább azt szereti, hogy nem kell mélyrehatóan beleavatkoznia a rendszerbe ahhoz, hogy gyönyörű mosollyal távozzanak páciensei. A kezelés azonban türelmet követel betegtől és orvostól egyaránt, éppen ezért Dr. Abonyi-Orosz Dea mindig ügyel a bizalom megteremtésre, a megfelelő és alapos tájékoztatásra, valamint a kezelési alternatívák részletes felvázolására.

Szakmai fejlődés

Szerencsésnek érzi magát, amiért eddigi karrierje során a fogszabályzáson túl több területbe is belekóstolhatott, a foghúzástól kezdve egészen a műtéti feltárásig. Véleménye szerint azonban egy fogorvosnak nem kell feltétlenül mindenhez értenie, elég, ha a saját szakterületein a maximumot nyújtja.

Hobbi

Elmondása szerint, amikor csak teheti, családjával és barátaival tölti a szabadidejét. Emellett nagyon szeret kreatív hobbizni, természetbe járni, finom ételeket kóstolni és utazgatni.