Nyitva tartás: H-P: 8:00 - 21:00
Szo: 8:00- 18:00
V: Zárva

Bejelentkezés

Nyitva tartás: H-P: 8:00 - 21:00
Szo: 8:00- 18:00
V: Zárva

Bejelentkezés
Rendelési idő
Hétfő: 8.00-14.00
Szerda: 15.00-21.00
Péntek: 8.00-14.00
Dr. Wesselényi Gabriella

Parodontológus szakorvos, szakterülete a fogágybetegségek kezelése, az íny plasztikai sebészeti műtétei, továbbá az esztétikai fogkezelések. 2017-ben csatlakozott a Madenta orvoscsapatához.

Szakmai tapasztalat

2009-ben, Szegeden diplomázott, szakvizsgáját 2012-ben szerezte. Szakterülete, a parodontológia –  a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág – minden fogászati kezelés alapja és feltétele is egyben, mégis kevéssé ismert. Ennek oka, hogy a páciensek gyakran nincsenek tisztában az ínysorvadás, illetve a fogágybetegségek tüneteivel és következményeivel; pedig ezek a problémák a népesség széles körében elterjedtek, és minden korosztályt érintenek. Mivel szinte minden páciens esetében felfedezhetők olyan fogászati problémákra utaló tünetek, melyek a nem kielégítő szájhigiénés szokásokból vagy a rendszeres fogkő eltávolítás hiányából adódnak, ezért Dr. Wesselényi Gabriella munkája fontos részének tartja az alapos tájékoztatást és edukációt, és sikerként éli meg, amikor betegei megértik a megelőzés fontosságát. Komoly hiányosságnak véli, hogy Magyarországon még mindig kevés szakember szán időt az oktatásra, a szemléletváltás elősegítésére.

Hitvallás

Már gyerekként érdekelte az orvoslás, sebész szeretett volna lenni. Nagymamája tanácsolta, hogy válassza inkább a fogorvosi pályát, mert az inkább való egy nőnek. Nem bánta meg a döntését, már csak azért sem, mert fogorvosként is sokat műt. A férfias ambíciókat ellensúlyozza az, hogy a parodontológia – szavaival élve – sokkal „finomabb”, lágyabb szakma, mint a sebészet, vagy akár a szájsebészet; rengeteg türelem kell hozzá, abból pedig neki bőven van.

Orvosként büszke arra, hogy könnyen állít fel diagnózist, már a fogak formájából, állásából tudja, milyen típusú fogágybetegsége van a páciensnek. Erényei közé sorolható még a precizitás, a higgadtság, a humor és a már említett temérdek türelem.

Gabriella úgy véli, egy nő számára különösen fontos, hogy megtalálja az egyensúlyt a munkája és a családja között. A munkahelyválasztás során is fontos szempont volt számára, hogy szakmailag inspiráló, ugyanakkor családias hangulatú helyen dolgozhasson. A Madentában összetartó, együttműködő szakmai csapatot talált. Vallja, hogy a kollektíván belüli stabilitás, az egységből fakadó erő a páciensek számára is fontos üzenet, hiszen ez alapozza meg a fogászattal szembeni bizalmukat, amelynek köszönhetően szívesen térnek vissza a rendelőbe.

Szakmai fejlődés

A parodontológián belül a soft tissue management (az implantátumok körüli rózsaszín esztétika), illetve a front implantátumok körüli esztétikai helyreállítás érdekli kiemelten, e témakörökben továbbképzéseken fejleszti magát. Ehhez az egyelőre kevéssé elterjedt technikához nagyon pontosan ismerni kell a fogíny tulajdonságait. Ahogy dr. Wesselényi fogalmaz: az íny rendkívül érzékeny arra, ahogyan bánunk vele. Ha durvák vagyunk, visszahúzódik, de a finom bánásmódot meghálálja, és úgy viselkedik, ahogyan szeretnénk.

Hobbi

Munkája és a család mellett fontos szerepet tölt be az életében a testedzés, azt mondja, megfelelő kondi nélkül nem lehet az ember jó fogorvos. Rajong a gasztronómiai különlegességekért, utazásai közben is szívesen ismerkedik az egzotikus ízekkel, élményeiből aztán a családi tűzhely mellett merít ihletet – családja nagy örömére.

Ne maradjon le a
Madenta akciókról!

Visszahívást kérek!

Navigate top